Úterý 16.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy

Zprávy

Prvním náchodským občánkem je Jakub Jan

Email Tisk PDF

6240V pátek dopoledne poblahopřál v náchodské porodnici starosta Jan Birke s místostarostkou Pavlou Maršíkovou mamince prvního náchodského občánka, kterým je Jakub Jan.

Zdravotníkům v krajských nemocnicích porostou platy o 10 %

Email Tisk PDF

zhkhkZačátkem roku dojde k navýšení platů lékařského i nelékařského personálu nemocnic Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje a. s. Do mezd obdrží navýšení 10 % do mzdového tarifu. Za definovaných podmínek dostanou navíc přidáno sanitáři a ošetřovatelé formou příplatku za směnnost. Náklady na navýšení mezd by měla pokrýt zvýšená úhrada od zdravotních pojišťoven na rok 2019.

Pokusil se vloupat do bankomatu

Email Tisk PDF

b4Policisté z obvodního oddělení v Náchodě pátrají po neznámém pachateli, který se v předvečer Štědrého dne pokusil vloupat do bankomatu jedné z bank v Náchodě.

Náchodští hasiči ze směny B darovali společně krev

Email Tisk PDF

Náchodští hasiči ze směny B darovali společně krev. Transfúzní stanici Oblastní nemocnice Náchod navštívili v pátek 21. prosince 2018.

Město Náchod bude vybírat novou firmu na dostavbu Malých lázní

Email Tisk PDF

1V pátek 14. prosince 2018 proběhlo předání stavby Malých lázní v Bělovsi. Jak bylo avizováno, nebylo v silách dodavatele společnosti Green Project, s.r.o., Průhonice dokončit stavbu, která byla zahájena v říjnu 2017. Stavba Malých lázní byla tento den předána jako nedokončené dílo za oboustranné účasti jak zástupců investora (Město Náchod), tak dodavatele Green Project, s.r.o. Celková cena za realizaci části předaného díla činí 9.652.219,67 Kč, což představuje přibližně 43 procent celkové ceny díla, která byla vysoutěžena ve výši 22.247.861,92 mil. Kč.

Dvakrát vjeli řidiči na přejezd a střetli se s vlakem

Email Tisk PDF

v5Dvakrát vjeli řidiči na Náchodsku na přejezd a střetli se s vlakem. První srážka se obešla bez zranění, ke druhé přiletěl vrtulník.

Krajští zastupitelé podpořili hospicovou péči

Email Tisk PDF

Beze jmena 2Zastupitelé Královéhradeckého kraje schválili navýšení finančních prostředků v letošním dotačním programu na hospicovou péči. Z dosavadních dvou milionů korun si regionální poskytovatelé rozdělí částku přes 3,6 milionu korun. Finanční prostředky budou určené k zajištění péče o pacienty v domácím prostředí. V příštím roce dotační program podpoří i lůžkový hospic.

Policisté s celníky zadrželi celostátně hledaného pachatele

Email Tisk PDF

CSV minulých dnech prováděla hlídka královéhradeckých celníků v Náchodě běžnou kontrolní činnost zaměřenou na pátrání po zájmovém zboží – omamných a psychotropních látkách a jejich prekurzorech, lihu a lihovinách, tabáku a tabákových výrobcích či minerálních olejích. V jejich síti uvízl také osobní automobil Volkswagen Passat s francouzskou registrační značkou. Ve vozidle cestoval muž a dvě ženy. Celníci celou osádku vozidla na základě předložených osobních dokladů ztotožnili.

Vyšetření na magnetické rezonanci je pro pacienty v Trutnově dostupnější. Příští rok je navíc vyšetří zcela nový přístroj

Email Tisk PDF

2Pacienti v Královéhradeckém kraji, kteří mají podstoupit vyšetření na magnetické rezonanci, se dočkají dřívějšího termínu vyšetření. Oblastní nemocnice Trutnov totiž nedávno posílila směny a zdravotníci tak vyšetří více pacientů, než tomu bylo doposud. V regionu je totiž v nemocnicích Zdravotnického holdingu zatím pouze jediný přístroj, o který byl enormní zájem. V příštím roce bude navíc díky dotacím vyměněn za modernější a nabídne ještě širší spektrum výkonů. Další přístroj v regionu pak přibude v polovině roku v Náchodě.

Strana 7 z 205

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře