Čtvrtek 25.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy

Zprávy

Chodíte nakupovat do jaroměřského Tesca? Podpořte Vilu Čerych!

Email Tisk PDF

vilatescoPomozte spolu s námi Vile Čerych v České Skalici, tato "stará dáma" si to po téměř 100 letech zaslouží. Stačí nakoupit v jaroměřském Tescu a hlasovat pro náš projekt.

Cestující v Trutnově budou od února jezdit v nových ekologických autobusech

Email Tisk PDF

Po Trutnově budou od února jezdit zcela nové autobusy městské hromadné dopravy. Budou ekologičtější a tišší. Cestující také čekají změny v odbavování, nově budou moci platit bezkontaktní platební kartou.

Autobus i s cestujícími skončil v příkopu

Email Tisk PDF

dd1Dopravní policie na Náchodsku ve čtvrtek 17. ledna 2019 vyjížděla k havárii linkového autobusu u Černčic u Nového Města nad Metují, k níž došlo v 7:45 hodin ráno. Z dosud nevyjasněných příčin 47 letý řidič autobusu jedoucí po silnici č. 308 směrem na Hradec Králové poblíž obce Černčice po projetí levotočivé zatáčky vyjel vlevo mimo vozovku do levého silničního příkopu, kde autobus vyvrátil dva stromy a zůstal stát na kolech.

Děti základních škol si v Náchodě vyzkoušely profesi zdravotníka v praxi

Email Tisk PDF

3V úterý 15. ledna se žáci místních základních škol sešli v městském divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě, kde si v rámci projektu s názvem "Živá knihovna povolání" vyzkoušeli, co obnáší různé profese. Práci zdravotní sestry a ošetřovatelky blíže představila ON Náchod a. s., a to v úzké spolupráci se Střední odbornou školou sociální a zdravotnickou, Evangelickou akademií.

Po nehodě vlaku a osobního vozu evakuovali hasiči 101 osob

Email Tisk PDF

ŽDN Jaroměř Semonice 1Profesionálním hasičům v Jaroměři byl vyhlášen poplach ve středu odpoledne, důvodem byla železniční dopravní nehoda v části Semonice u Jaroměře. Osobní vozidlo vyjelo mimo komunikaci a dostalo se přes násep až do kolejiště, kde se s ním následně střetl vlak plný cestujících.

Etrichova Holubice přistála na Babí

Email Tisk PDF

Na Babí vedle rozhledny Elišky vzniklo nové dětské hřiště. To nese odkaz slavného trutnovského rodáka, letce Igo Etricha. Jednou z atrakcí je totiž model jeho proslulého letadla Holubice.

O víkendu padaly pod náporem větru a sněhu stromy, hasiči zasahovali u více než 100 událostí

Email Tisk PDF

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali během víkendu od 11. do 13. ledna 2019 celkem 124 událostí, z toho se jednalo v 79 případech o technickou pomoc při odstraňování následků, které napáchalo víkendové počasí.

Kraj za 300 milionů korun nakoupí vybavení náchodské nemocnice

Email Tisk PDF

ON Nachod 13Radní Královéhradeckého kraje přislíbili financování veřejných zakázek na pořízení movitého vybavení pro Oblastní nemocnici v Náchod za 300 milionů korun. Tento záměr ještě budou schvalovat krajští zastupitelé 28. ledna. Samotnou veřejnou zakázku by chtěl kraj vyhlásit v prvním čtvrtletí letošního roku.

Tepna je doplacena!

Email Tisk PDF

Úvěr na nákup areálu bývalé Tepny ve výši 58 mil. Kč je doplacen. Město Náchod tak ušetří desítky tisíc na úrocích. "Přesně je to 110 tisíc korun, které můžeme využít během roku na jiné investice ve městě," upřesňuje starosta Jan Birke a dodává: "Mám velkou radost, že celá finanční transakce je tím vlastně po půl roce definitivně u konce a úvěr tak kompletně splacen o rok a půl dříve. Nyní už se můžeme soustředit na vlastní přípravu a vypsání architektonické soutěže na využití areálu, na debaty, jak se změní tato část města v následujících letech. To je teď naší prioritou!"

Strana 6 z 205

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře