Sobota 27.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Kultura

Kultura

Babiččino údolí již po jedenácté ožije Ovčáckými slavnostmi

Blíží se konec dubna a s ním tradiční Den Země v Babiččině údolí, známý také jako Ratibořické ovčácké slavnosti. Letos připadne na 27. dubna. Pořadatelé si pro návštěvníky připravili ukázky pastvy a stříhání ovcí, lidovou muziku a stánky s občerstvením a rukodělnými výrobky. Na účastníky však čekají také zajímavé novinky v programu.

Karlovo náměstí oživí budova nového loutkového divadla

Město Náchod v letošním roce poprvé od roku 2010 neuspělo se svými projekty v rámci čerpání dotací z Operačního programu INTERREG V-A, česko-polská přeshraniční spolupráce. "V polovině března monitorovací výbor rozhodl o podpoře jednotlivých projektů a bohužel ani jeden ze tří, které předkládal Náchod s polskými partnery Radków, Świdnica a Bystrzyca Kłodzka nebyl podpořen, a to i přesto, že jsme byli do poslední chvíle ujišťováni o jejich kvalitní přípravě a vysokém hodnocení," komentoval rozhodnutí starosta Jan Birke a dodal: "Není to neúspěch, po mnoha letech, kdy jsme čerpali na realizaci našich záměrů desítky milionů z příhraniční spolupráce, se to dalo očekávat."

Zahradu Vily Čerych bude zdobit lavička dle dobových plánů

Ve Vile Čerych v České Skalici neustále probíhají práce, které směřují k postupné obnově domu i přilehlé zahrady. Díky pomoci českoskalických firem a drobných dárců se do zahrady Vily nyní po více než 50 letech vrátí lavička s treláží.

Osobnosti českého showbyznysu stráví léto s dětmi a mladými lidmi na táboře

Oblíbená pěvecká soutěž pro začínající zpěváky ČESKO ZPÍVÁ, která má za sebou již 12. úspěšných ročníků a jejíž patronka je sólová a muzikálová zpěvačka Kamila Nývltová, představila letošní novinku a to CAMP 2019. Hudebně a tanečně vzdělávací tábor pro děti a mladé lidi ve věku od 10 do 26 let.

Jiřinkový sál v České Skalici ožije hudbou a zpěvem

Historický Jiřinkový sál Muzea Boženy Němcové rozezní v neděli 14. dubna skladby pro sólový klavír a čtyřruční klavír, violu, zpěv (sólové písně i dueta). Autory budou zvučná jména: Carl Reinecke, Max Bruch, Sergej Rachmaninov, Sergej Prokofjev, Claude Debussy, Antonín Dvořák, Vítězslav Novák, Jaroslav Křička. Posluchačům se představí nadaní studenti Hudební katedry Univerzity Hradec Králové, ŠTUDÁCI 2019.

Akce Večer pro dobrou věc v Jaroměři opět pomáhala

Herec Pavel Trávníček se sešel se svým synem, taktéž hercem Pavlem Dytrtem, na jevišti Městského divadla v Jaroměři v detektivní komedii Vysoká hra. Při představování účinkujících ho pořadatel charitativní akce Večer pro dobrou věc David Novotný uvedl jako Pavla Trávníčka mladšího. Znamená to, že jméno Pavel Trávníček má v divadelním světě pokračování?

Březen ve Vile Čerych se ponese především v duchu tvoření

Je tu březen a s ním i krásné jarní počasí, které nás všechny láká ven. Při své procházce se určitě nezapomeňte zastavit v zahradě Vily Čerych, která ve svém rozkvětu stojí za návštěvu! Pokud se vám ve Vile zalíbí natolik, že byste si čas v ní strávený rádi prodloužili, zavítejte na některou z připravovaných akcí.

Únor ve Vile Čerych nabídne přednášky a výstavu

vilaZima ve Vile Čerych je zajímavá především svou neopakovatelnou atmosférou. Sníh a mráz dokážou kouzla! Proto vás zveme k návštěvě naší zasněžené zahrady, po níž se můžete zahřát přímo v interiéru Vily na některé z našich akcí.

V Náchodě opět zazáří Hvězda Orientu

hvLetos se uskuteční již 8. ročník taneční soutěže Hvězda Orientu v orientálních tancích pro sólistky i skupiny. Soutěžní přehlídku pořádá SVČ Déčko Náchod ve spolupráci s taneční školou SAHAR. Akce proběhne o víkendu 2. a 3. února v Městském divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě.

Strana 1 z 44

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře