Pátek 26.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy

Zprávy

U Slavoňova se zřítil vrtulník, pád nepřežily dvě osoby

Email Tisk PDF

Tři jednotky požární ochrany byly vyslány do Blažkova, části obce Slavoňov, kde došlo k pádu civilního vrtulníku soukromé letecké společnosti. Událost byla oznámena na krajské operační a informační středisko hasičů v 9:15 hodin.

Hvězdárna v Úpici se zapojí do Keltského telegrafu

Email Tisk PDF

Tuto sobotu se po celé republice rozhoří ohně a rozsvítí signální světlice, Česko totiž propojí Keltský telegraf. Letos už podesáté. Smyslem Keltského telegrafu je spojit místa v krajině a ty, kteří se telegrafování zúčastní, pomocí světelného signálu. Navazuje se tak na pradávnou techniku využívající ohňů k přenosu zpráv z kopce na kopec.

V Jaroměři vyroste nová stanice, hasiči se museli dočasně přestěhovat

Email Tisk PDF

Středeční ranní směnu zahájili jaroměřští profesionální hasiči ještě na staré stanici v ulici Na Valech, ale nocovali už v provizorních prostorech, kde se budou postupně zabydlovat. Stěhování vybavení zabere hasičům více dní, ale během středečního dne přemístili příslušníci většinu věcí, včetně zásahové techniky. Ta tak k zásahům vyjíždí od 13. března z nového stanoviště.

Vedení náchodské radnice ocenilo záchranáře a strážnici městské policie

Email Tisk PDF

Ve čtvrtek dopoledne ocenili starosta města Jan Birke společně s místostarosty Janem Čtvrtečkou a Pavlou Maršíkovou v obřadní síni náchodské radnice záchranáře a strážnici Městské policie Náchoda, kteří se před týdnem podíleli při pokusu o záchranu života starší paní, která v dopoledních hodinách v centru města zkolabovala.

Trutnov se zapojil do projektu Turistika - věc společná

Email Tisk PDF

Město Trutnov společně s partnerským městem Świdnice tvoří česko-polský projekt Turistika – věc společná. Cílem je zapojit veřejné instituce, organizace a komunity a společně propagovat atraktivní místa regionu.

Dobrovolníkem v nemocnici? Pojďte psychicky podpořit dlouhodobě hospitalizované pacienty

Email Tisk PDF

Léčebna dlouhodobě nemocných v Jaroměři navázala v závěru loňského roku novou spolupráci s organizací Královédvorská Arnika z. s., která zaštítila dobrovolnické aktivity. Ty mají dlouhodobě hospitalizovaným pacientům pomoci se zlepšením psychiky a kvalitou trávení volného času. LDN nyní hledá dobrovolníky, kteří by část svého volna věnovali místním pacientům. Můžou si s nimi číst, hrát společenské hry, kde to zdraví dovolí i chodit na procházky, nebo si jen tak povídat. Stejná spolupráce funguje již např. v Jičíně s Oblastní charitou Jičín, v Trutnově se pro letošní rok chystá.

Hasiči se kvůli silnému větru nezastavili, lámal stromy a poškozoval střechy

Email Tisk PDF

Od pátku 8. března do pondělního rána 11. března evidují hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 278 událostí. Velký nárůst zapříčinil silný vítr, který zasáhl území kraje nejprve v sobotu večer, ale především pak v neděli večer a přetrval až do pondělního rána. Technickou pomoc poskytovali hasiči během celého víkendu ve 223 případech, dále zasahovali u 14 dopravních nehod a likvidovali 14 požárů.

Strážnice Městské policie Náchod pomohla při záchraně života

Email Tisk PDF

Pár minut před desátou hodinou ranní zkolabovala na náměstí v Náchodě starší žena. V tu chvíli se nacházel na místě záchranář mimo službu a začal s nepřímou srdeční masáží. Následně přiběhla na místo strážnice Městské policie Náchod, která byla v tu dobu nedaleko, a začala záchranáři pomáhat.

Náchod stvrdil spolupráci s nemocnicí podpisem memoranda

Email Tisk PDF

V pondělí po poledni v obřadní síni náchodské radnice podepsali starosta Náchoda Jan Birke a statutární ředitelka Oblastní nemocnice Náchod, a.s., Ing. Ivana Urešová, MBA Memorandum o porozumění a vzájemné spolupráci mezi městem a nemocnicí. Podpisu se zúčastnili také náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje pro oblast zdravotnictví Ing. Aleš Cabicar, místostarostka Ing. Pavla Maršíková, tajemnice MěÚ Náchod Mgr. Hana Mílová, za náchodskou nemocnici MUDr. Ladislav Tichý, náměstek pro léčebnou péči, Ing. Martin Kyntera, náměstek pro oblast personální oblast a Mgr. Renata Dušková, ombudsman.

Strana 3 z 205

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře