Středa 8.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Kultura

Kultura

Zámek chystá pohádkové prohlídky, Strašidlení i koncert klasické hudby

zammZámek v Novém Městě nad Metují ani s příchodem podzimu nezavírá své brány. V říjnu bude otevřen o víkendech a státním svátku, a to od 10 do 16 hodin. Přístupný je první prohlídkový okruh Zámecké interiéry, věž Máselnice i zahrada. Druhý prohlídkový okruh Od půdy po sklep bude možné navštívit pouze po předchozí objednávce pro nejméně deset osob.

Galerie výtvarného umění v Náchodě vyhlásila 11. ročník výtvarné soutěže Naše galerie pro občany Náchodska

galerieGalerie výtvarného umění v Náchodě vyhlásila 11. ročník výtvarné soutěže Naše galerie pro občany Náchodska. Letošní téma je Putování, ...poutnictví, svatá místa, chůze, Karel Hynek Mácha, cestovní deníky, paměť krajiny, cesty,...

V Náchodě vyhlásili Muže roku. Stal se jím Matyáš Hložek z Prahy

FIL 8194Celostátní finále 18. ročníku soutěže Muž roku 2017 se uskutečnilo v pátek 25. srpna 2017 v Městském divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě. O tituly nejkrásnějších mužů v České republice a možnost účasti na světových soutěžích mužské krásy bojovala dvanáctka urostlých mužů – finalistů soutěže Muž roku 2017, kteří byli vybráni skoro z 900 uchazečů. Organizace se ujal prezident soutěže David Novotný za podpory CAST ME Praha, ART4Promotion a Města Náchod.

Folklorní festival v Červeném Kostelci nabídl vystoupení souborů z devíti zemí světa

 dsc 6202 highV neděli 20. srpna byl slavnostně zakončen 63. ročník mezinárodního folklorního festivalu v Červeném Kostelci. Návštěvníci festivalu si užili pět dní tance a hudby pod taktovkou souborů z devíti zemí světa. 

Na folklorní festival přijedou i Buty

butyUž 63. ročník Mezinárodního folklorního festivalu Červený Kostelec bude zahájen ve středu 16. srpna. V rámci premiérového večera se návštěvníci mohou těšit nejen na představení souborů z celého světa, ale také na koncert ostravské skupiny Buty.

Na Karlově náměstí v Náchodě je k vidění exteriérová výstava českých a polských fotografií

5548Od pondělí 31. července 2017 je na Karlově náměstí v Náchodě k vidění letní mobilní exteriérová výstava fotografií pořízených Fotoklubem Náchod a Fotoklubem Kłodzko v rámci projektu Náchod-Kłodzko - partnerství idejí. Fotografie vznikly při společných workshopech českých a polských fotografů a prohlédnout si je si můžete na Karlově náměstí v mobilních stojanech po celé léto a počátek podzimu 2017. Obdobná výstava je k vidění i v Polsku na náměstí v Kłodzku

Bolek Polívka v roli Krále Leara zahájil 24. ročník Poláčkova léta

kral learStrhujícím představením Král Lear, v podání Městského divadla v Brně a s Bolkem Polívkou v hlavní roli, začal 24. ročník divadelního festivalu Poláčkovo léto v Rychnově nad Kněžnou. Vyprodaná zámecká jízdárna a příběh o pošetilosti a sebestřednosti. Příběh krále, který se rozhodně rozděli svou říši dcerám podle toho, jakými slovy vyjádří svou lásku k němu.

Prázdniny můžete přivítat stylově U nás na zámku

za1V sobotu 24. června se v areálu překrásné dominanty Nového Města nad Metují uskuteční další ročník pohodového rodinného minifestivalu U nás na zámku, jehož pořadateli jsou kulturně společenský magazín Náchodský SWING a Správa zámku.

Novoměstská knihovna pasovala prvňáčky na rytíře krásného slova

18595355 1321464561300646 7816812476321797529 oÚterý 23. května a středa 24. května byly v Novém Městě nad Metují ve znamení oslavy malých čtenářů. Městská knihovna pořádala již 13. ročník slavnostního Pasování prvňáčků do Řádu rytířů krásného slova. V letošním roce bylo pasováno 157 dětí ze základních škol Malecí, Komenského, Krčín, Bohuslavice, Nahořany, Provodov – Šonov a Černčice.

Strana 6 z 44

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře