Sobota 27.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Kultura

Kultura

Olga Sommerová představila nesmrtelnou hvězdu Boženy Němcové

som1

Program letos vyhlášeného Roku Boženy Němcové pokračoval v úterý ve Vile Čerych v České Skalici promítáním dokumentárního filmu režisérky Olgy Sommerové Nesmrtelná hvězda Božena Němcová.

Téma letošního ročníku výtvarné soutěže NAŠE Galerie pro občany Náchodska zní: C'est la vie

nasegalerie1Galerie výtvarného umění v Náchodě vyhlásila již 7. ročník výtvarné soutěže NAŠE Galerie pro občany Náchodska. Téma letošního ročníku zní C'est la vie – To je život.

Na slavnostním galavečeru v Červeném Kostelci se vzpomínalo i veselilo

gal1

V sobotu 10. listopadu se uskutečnila jedna z posledních kulturních akcí věnovaná 650. výročí Červeného Kostelce – galavečer s významnými hosty i pestrým kulturním programem. Slavnostní večer se setkal s obrovským zájmem veřejnosti, a návštěvníci tak museli být dokonce z kapacitních důvodů odmítáni. Večera se zúčastnili mj. také zástupci vedení partnerských měst Zabkowice (POL) a Küsnachtu (SUI) a partnerského města Zabkowic, německého Uchte.

Náchodský pěvecký sbor Canto přivezl dvě ocenění ze soutěže Porta Musicae v Novém Jičíně

porta2012_m

Pěvecký sbor Canto z náchodské základní umělecké školy přivezl dvě ocenění z celostátní soutěže dětských pěveckých sborů Porta Musicae. Jedna z nejprestižnějších soutěží svého druhu v rámci České republiky se konala o víkendu v Novém Jičíně.

Dnes začíná 3. ročník Náchodských Dnů poezie

poez

Večerem fyzického básnictví Petra Váši v Galerii výtvarného umění v Náchodě dnes v 18 hodin odstartuje již 3. ročník Náchodských Dnů poezie.

Místostarosta města předčítal žákům ZŠ Horní Kostelec z oblíbené knížky svého dětství

berg1

Místostarosta města Červený Kostelec Richard Bergmann předčítal v pátek dětem v Základní škole Horní Kostelec z oblíbené knížky svého dětství. Svou účastí tak podpořil celorepublikovou akci Celé Česko čte dětem, do které se škola v Horním Kostelci zapojila. Ranní příběh z knihy Kronika města Kocourkova si vyslechlo na 70 dětí a kompletní učitelský sbor.

Hradišťan vystoupí na podporu boje proti průzkumu a těžbě břidlicových plynů

voda

Skupina Hradišťan s Jiřím Pavlicou, ale i folk acoustic kapela Marta a Rasputin Band, vystoupí v pondělí 5. listopadu v 19 hodin v Divadle Dr. J. Čížka v Náchodě na podporu činnosti Koalice STOP HF, která bojuje proti těžbě a průzkumu břidlicových plynů metodou hydraulického štěpení (HF).

Slavnostní koncert v Červeném Kostelci připomněl vznik Československa i výročí 650 let města

ck1

Plné Divadlo J. K. Tyla v Červeném Kostelci se v neděli 28. října večer těšilo ze slavnostního koncertu pořádaného v den výročí vzniku samostatného Československa a zároveň k výročí 650 let města.

Náchod si připomněl výročí republiky koncertem Rodné zemi

u_1986

Koncertem Rodné zemi v kostele svatého Vavřince v Náchodě si město připomnělo 94. výročí vzniku samostatného Československa.

Strana 41 z 44

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře