Sobota 18.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy

Zprávy

Letos začne přestavba náchodské nemocnice. Zároveň se sloučí s tou rychnovskou

Email Tisk PDF

nemocModernizace Oblastní nemocnice Náchod se rozběhne ještě v letošním roce. Královéhradecký kraj na rekonstrukci uvolní ze svého rozpočtu téměř 74 milionů korun. Rozhodli o tom v pondělí krajští zastupitelé. Schválili také, že se postupně sloučí s Oblastní nemocnicí v Rychnově nad Kněžnou.

Den, kdy se svět lidí s hendikepem spojí se světem zdravých lidí. Den nezávislosti

Email Tisk PDF

den1Den nezávislosti chce ukázat, že na první pohled odlišné a oddělené světy se velmi snadno spojí v jeden, neboť lidé s hendikepem se chtějí a mohou bavit stejně jako zdraví lidé. Den plný her, atrakcí a soutěží se koná 29. června od 14 do 18 hodin v Jiráskově parku v Hronově.

Podle policistů vedra působí negativně na řidiče

Email Tisk PDF

polis

Slunečné počasí o víkendu pravděpodobně přidělalo starosti zejména dopravním policistům na Náchodsku. Oproti víkendům, kdy vládlo chladné a deštivé počasí, řešili nejméně třikrát tolik dopravních nehod. Za pátek, sobotu a neděli vyjížděli ke 12 dopravním nehodám. Jedna osoba byla zraněna těžce, jedna lehce. Dvakrát se řidiči srazili se zvěří na silnici. Příčinám dopravních nehod podle policie jednoznačně vévodila nepozornost, a s ní související nedání přednosti v jízdě a také mikrospánek z únavy.

Padesát závodníků se zúčastnilo Náchodského štěkání

Email Tisk PDF

psi1Prvního ročníku kynologického závodu Náchodské štěkání se v sobotu na cvičišti Základní kynologiské organizace Náchod Sport zúčastnilo 50 závodníků.

Jiráskovo koupaliště v Náchodě zítra zahájí sezónu

Email Tisk PDF

koup1

S ohledem na příznivý vývoj počasí v posledních dnech bylo v tomto týdnu zahájeno napouštění bazénů na Jiráskově koupališti v Náchodě. Provoz koupaliště bude v letošní sezóně zahájen v pondělí 17. června.

Stav nouze v kraji zřejmě skončí v příštím týdnu

Email Tisk PDF

splav

Stav nouze v Královéhradeckém kraji zřejmě skončí v příštím týdnu. Podle informace krajského tiskového mluvčího Jiřího Hošny to vyplynulo to z včerejšího jednání krajské povodňové komise. Situace v celém regionu je již po nedávných povodních stabilizovaná. Řadu vážných následků, které po sobě velká voda zanechala, například poškozené mosty, se již podařilo odstranit či zabezpečit. Na likvidaci dalších škod se intenzivně pracuje v obcích i na silnicích.

Náchod pomůže obcím zasaženým povodněmi finanční částkou 50 tisíc korun

Email Tisk PDF

dobr

Radní města Náchoda na úterním jednání rozhodli o poskytnutí okamžité finanční pomoci obcím postiženým povodněmi. Připojili se tak k výzvě hejtmana Královéhradeckého kraje Lubomíra France. Zástupci náchodské Čtyřkoalice jednomyslně rozhodli o poskytnutí maximální výše daru, která je v kompetenci rady města, aby se tak pomoc dostala k lidem zasaženým povodněmi co možná nejrychleji. Částka 50 tisíc korun bude poukázána na konto veřejné sbírky, kterou vyhlásil Královéhradecký kraj.

Dva mladí muži se budou zodpovídat z pokusu o znásilnění

Email Tisk PDF

soud

Ze zločinu znásilnění ve stádiu pokusu se budou muset zodpovídat dva mladí muži ve věku 23 a 29 let z Hronova a Náchoda. Ve středu, po měsíc trvajícím vyšetřování, je vyšetřovatel obvinil z výše uvedeného sexuálního trestného činu.

Tipy na akce na Náchodsku o víkendu od 14. do 16. června

Email Tisk PDF

sest

Kulturní program v Babiččině údolí, beachvolejbal v Hronově, metalový festival v Červeném Kostelci, koncert Olympicu na Výravě, netradiční plavidla na Úpě v České Skalici či závody ve šplhu v Novém Městě nad Metují. To jsou tipy na akce na Náchodsku, které se konají o víkendu od 14. do 16. června.

Strana 164 z 205

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře