Neděle 19.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Stane se Podrobnosti - 40. hadařská 25

Napsat e-mail Tisk

40. hadařská 25  

Název:
40. hadařská 25
Datum konání:
25.04.2015 07.00 h
Místo konání:
Červený Kostelec - Červený Kostelec
Kategorie:
Sport

Popis

Sobota 25. dubna (start od 7 hod. po celé dopoledne) – od sokolovny

V sobotu 8. května 1976 se sešlo před Divadlem J. K. Tyla v 8 hod. ráno 440 účastníků 1. ročníku Hadařská 25. Že nebyla velká účast náhoda nebo jen zvědavost na něco nového, ukázal druhý ročník s účastí 568 pochodníků a na start 3. ročníku přišlo dokonce 671 příznivců zdravého pohybu v přírodě. Od čtvrtého ročníku se Hadařská 25 rozšířila o trasu 10 km, a tak se mohly na pěknou procházku vydat celé rodiny včetně malých dětí. Trasy tohoto oblíbeného turistického pochodu se každý rok měnily a pravidelní účastníci poznávali vždy o kousek víc krásné přírody v okolí našeho města. Od 30. dubna 1994, kdy byl pořádán 19. ročník, byla rozšířena nabídka pěších tras o 18 a 35 km a zároveň jsme potěšili příznivce rozvíjející se cykloturistiky, jelikož od tohoto roku jsou zavedeny také cyklotrasy 35, 50 a 75 km. Léta plynou a máme tu rok 2015, a ač je to skoro neuvěřitelné, také 40. ročník Hadařské 25, která již počtyřicáté přispívá alespoň trochu k dobrému jménu našeho města.

V letošním roce jsou všechny trasy směrovány k řece Úpě, a tak účastníci pěších tras podle zvolené délky 12, 18, 25 nebo 35 km mohou projít přes Krákorku, Rtyní, Úpicí, Libňatovem, Křižanovem, Litoboří, Havlovicemi, Boušínem, Červenou Horou, Mstětínem a Olešnicí. Všichni ale bez rozdílu zvolené délky svého putování mají při cestě jedno společné místo, kterým projdou, a tím je Slatinský most, pod kterým dostane každý účastník občerstvení.

Cyklisty zavedou letos trasy podle zvolené délky 30, 50 nebo 70 km do Řešetovy Lhoty, Studnic, Starkoče, Šonova, na hráz Rozkoše, Malé Skalice, Ratibořic, Slatiny, Hořiček, Křižanova, Libňatova, Havlovic. Společné místo jako u pěších tras bude pro všechny pod Slatinským mostem s občerstvením. Tímto zveme pamětníky, aby si zavzpomínali na předchozí ročníky, i nové účastníky všech věkových skupin na 40. ročník Hadařské 25.

Startovné je 30 Kč, pro členy KČT a děti 20 Kč. Cíl je do 17 hod. také u sokolovny, kde každý účastník obdrží diplom za absolvování pochodu. V cíli pochodu bude také možnost zakoupení výroční turistické známky a turistické nálepky, které budou ke 40. ročníku H–25 vydány.

Na hojnou účast našeho tradičního pochodu se těší pořádající KČT Č. Kostelec.

Místo konání

Místo:
Červený Kostelec -
Město:
Červený Kostelec

Popis

Červený Kostelec leží v malebném východním podhůří Krkonoš uprostřed regionu Náchodsko - Trutnovsko. První zmínka o tehdejším Kostelci se přesně objevila 22. srpna 1362 v konfirmační knize pražské diecéze. Přesně se v této knize píše o ustanovení faráře Heřmana na kostelecké faře patronem kostela červenohorským panem Mikulášem Písklem.

Počet obyvatel se v posledních letech ustálil na osmi a půl tisíci. Území města se rozkládá v členitém podhorském terénu na jihozápadních svazích Jestřebích hor v nadmořské výšce cca 400 metrů a je přirozeným východiskem do jednoho z nejkrásnějších krajů České republiky. Není to však „skanzen", ale naopak velmi živé město, kde se stále něco děje. Bohatá je činnost sportovních, kulturních a společenských organizací a spolků. To dohromady dává pestrou paletu možností využívání a užívání volného času.

Nejvýznamnější každoroční akcí je pětidenní mezinárodní folklorní festival, který je jedním z největších v Evropě pod patronací I. O. V. UNESCO.

Webové stránky města.

namesti-ck panorama-1000


Zvětšit mapu

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře