Pátek 17.květen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Stane se Podrobnosti - Silvestrovské berlínské gala 2014

Napsat e-mail Tisk

Silvestrovské berlínské gala 2014  

Název:
Silvestrovské berlínské gala 2014
Datum konání:
31.12.2014 17.30 h
Místo konání:
Kino Vesmír - Náchod
Kategorie:
Hudba

Popis

SATELITNÍ PŘÍMÝ PŘENOS KONCERTU Z BERLÍNA

SILVESTROVSKÉ BERLÍNSKÉ GALA 2014

Opět po roce (a již po čtvrté) Vás zveme na Silvestrovský galakoncert, do koncertního sálu Berlínských filharmoniků, kteří se svým šéfdirigentem Sirem Simonem Rattlem opět letos přivítají nový rok... Speciálním hostem koncertu je slavný klavírista Menahem Pressler.

Koncert zahájí Sir Simon Rattle hudbou Jeana-Philippa Rameaua - úryvkem z opery Dvorní Indové. Následovat bude lidová opera Háry János od Zoltána Kodályho a výběr z oblíbených Slovanských tanců Antonína Dvořáka. Klavírista Menahem Pressler, který má za sebou více než padesátiletou spolupráci s Beaux Arts Trio, jehož byl v roce 1955 zakladatelem, se narodil v Magdeburgu v roce 1923, ale s rodinou z něj emigroval. S Berlínskou filharmonií hrál poprvé v lednu 2014, kdy předvedl Mozartův klavírní koncert. Obecenstvo aplaudovalo ve stoje a tisk psal o obrovském nadšení z jeho muzikálnosti a jeho unikátního plného intimního přednesu. Pro novoroční koncert si Pressler vybral opět Mozarta - Klavírní koncert A dur, který Mozart složil ve Vídni v období svého vrcholu a je jedním z nejkrásnějších Mozartových příspěvků do tohoto hudebního žánru.

Vstupné v předprodeji 200 Kč, v den konání 250 Kč

Místo konání

Místo:
Kino Vesmír -
Město:
Náchod

Popis

Není k dispozici žádný popis

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře