Čtvrtek 28.březen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Ekonomika Ostatní ekonomika Nové Město nad Metují spočítalo peníze za rok 2015

Nové Město nad Metují spočítalo peníze za rok 2015

Email Tisk PDF

novacRok 2015 byl v Novém Městě nad Metují především ve znamení oprav hlavních silnic, významně se investovalo do oprav chodníků, v MŠ Krčín byla dokončena výměna oken, pokračovalo se ve zpevňování skalního masivu pod Husovým náměstí a doplněn byl kamerový systém. Na začátku února byly vyčísleny skutečné příjmy a výdaje, které město v roce 2015 mělo. Výsledkem je přebytek rozpočtu ve výši téměř 8 milionů Kč.

"Rozpočet města předpokládal celkové příjmy ve výši 176,9 mil. Kč a celkové výdaje ve výši 200.6 mil. Skutečné příjmy rozpočtu byly ve výši 180,6 mil. Kč a výdaje ve výši 172,7 mil. Kč. Hospodaření města tak skončilo přebytkem ve výši 7.968.930 Kč," uvedl starosta Petr Hable a dodává: "Na rozdílu mezi plánovaným schodkem a skutečným přebytkem hospodaření se podílely zejména vyšší příjmy města (3,7 mil. Kč), přesuny některých investičních a neinvestičních akcí do roku 2016 (10,1 mil. Kč) a úspory u investičních a neinvestičních akcí, tedy těch, kde se nám podařilo díky soutěžení dosáhnout lepší než plánované ceny."

Zásadní změna pro rozpočet roku 2016 nastala schválením městského rozpočtu již na konci roku 2015, město konečně po mnoha letech nehospodaří na začátku roku s rozpočtovým provizoriem. "Tato změna umožní nejen lepší plánování investic v průběhu letošního roku, ale i jejich soutěžení v době, kdy stavební firmy teprve hledají zakázky pro následující sezonu. Ani v letošním roce však nechceme opustit naši snahu o hledání úspor ve výdajích z městské pokladny, jednou z hlavních priorit i nadále zůstává snaha o další získávání dotací z různých zdrojů," uvedl místostarosta Michal Beseda.

Přidat komentář


Pozvánka na 30. ročník pochodu Václavice – Havlovice

Pozvánka na 30. ročník pochodu Václavice – Havlovice

V sobotu 11. května 2019 se uskuteční 30. ročník pochodu Václavice – Havl...

Návštěvníci Kuksu mohou díky unikátní mobilní aplikaci cestovat časem

Návštěvníci Kuksu mohou díky unikátní mobilní aplikaci cestovat časem

Moderní doba dorazila do 300 let starého barokního areálu v Kuksu na Tru...

Cyklobusy znovu vyjedou 1. června. Vloni je využilo téměř 72 tisíc cestujících

Cyklobusy znovu vyjedou 1. června. Vloni je využilo téměř 72 tisíc cestujících

Krkonoše, Orlické Hory, Český Ráj i Kladské Pomezí budou o...

Nejlepší sportovec města Trutnov za rok 2018 je Jakub Klauda

Nejlepší sportovec města Trutnov za rok 2018 je Jakub Klauda

Trutnovští zastupitelé schválili návrh na udělení Sportovn...

Trutnov letos udělí dvě kulturní ceny

Trutnov letos udělí dvě kulturní ceny

V letošním roce udělí město Trutnov hned dvě Kulturní ceny města. Jej&ia...

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře