Pátek 29.březen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Hyde Park Blog Hradečtí Zelení podpořili Karla Schwarzenberga

Hradečtí Zelení podpořili Karla Schwarzenberga

Email Tisk PDF

zeleni

Strana zelených Královéhradeckého kraje podpoří ve 2. kole prezidentských voleb Karla Schwarzenberga. Dali to najevo tiskovou zprávou krajské organizace strany.

Rada krajské organizace Strany zelených Královéhradeckého kraje vyzvala v úterý 15. ledna 2013 vedení strany k podpoře Karla Schwarzenberga ve druhém kole prezidentské volby. Hradečtí Zelení se též vymezili proti politickému stylu reprezentovanému Milošem Zemanem. Zároveň však zdůraznili, že podpora Schwarzenbergovi se vtahuje výlučně na jeho osobu, nikoli na stranickou či vládní politiku strany TOP09.

"RKO SZ Královéhradeckého kraje vyzývá Předsednictvo Strany zelených, aby ve druhém kole prezidentských voleb podpořila kandidáta Karla Schwarzenberga," začíná přijaté usnesení. Dále pokračuje upřesněním: "Podpora prezidentského kandidáta není v žádném případě podporou politiky TOP09 ani současného Nečasova kabinetu. RKO SZ Královéhradeckého kraje podporuje kandidaturu Karla Schwarzenberga zejména pro jeho osobní proevropské a environmentální postoje. RKO považuje Karla Schwarzenberga za osobnost, která bude schopna alespoň dílčím způsobem navázat na havlovské pojetí prezidentské funkce."

"Zelení v žádném případě nemohou v žádné formě podpořit současnou Nečasovu vládu s její antievropskou a asociální politikou. Odmítání regulace hazardu, promyšlená likvidace ekologické agendy či kulturní ignorantství, to jsou jen některé problémy, za něž nese strana TOP09 odpovědnost. Schwarzenberg, jako její předseda a místopředseda vlády, se z této odpovědnosti nemůže vyvázat a rozhodně pro nás není ideálním kandidátem," nešetří kritikou vlády předseda krajské organizace Jan Balcar. "Přesto se domníváme, že osobní postoje Karla Schwarzenberga, jako člověka mimořádně kulturního, hluboce ekologicky cítícího a bytostného Evropana, s těmito okruhy vládní politiky nekonvenují. V případě jeho zvolení pak bude moci tyto svoje politické priority uplatnit výrazněji, než jako člen opačně naladěného kolektivního orgánu."

"RKO se zároveň domnívá, že pokud by se prezidentem ČR stal Miloš Zeman, jako reprezentant proruské, protiekologické a agresivní politiky přímo navazující na období opoziční smlouvy, mělo by to na českou společnost devastující účinky." To je závěr usnesení, přijatého Radou Královéhradeckých zelených.

"Osobně považuji celé Schwarzenbergovo současné vládní angažmá za velmi nešťastné a lidsky by pro mne bylo mnohem srozumitelnější, kdyby na vládní post již dávno rezignoval. Přesto se domnívám, že je o několik řádů vhodnějším kandidátem na prezidentskou funkci, než je Miloš Zeman. Ten totiž představuje esenci toho nejhoršího z celé naší polistopadové politické scény. K aroganci, ideologické zaslepenosti a cynickému redukování politiky na pouhou technologii moci, kterou známe již od Klause, přidává Zeman ještě vulgaritu a populismus toho nejhrubšího zrna. Zvolení Zemana prezidentem by tak znamenalo nejen pokračování v Klausově linii, ale vzhledem k frustraci a znechucení značné části české společnosti by mohlo představovat i reálné nebezpečí zhroucení otevřeného demokratického politického systému tak, jak jej dnes známe," vysvětlil závěr přijatého usnesení krajský místopředseda Michal Kudrnáč.

Přidat komentář


Pozvánka na 30. ročník pochodu Václavice – Havlovice

Pozvánka na 30. ročník pochodu Václavice – Havlovice

V sobotu 11. května 2019 se uskuteční 30. ročník pochodu Václavice – Havl...

Návštěvníci Kuksu mohou díky unikátní mobilní aplikaci cestovat časem

Návštěvníci Kuksu mohou díky unikátní mobilní aplikaci cestovat časem

Moderní doba dorazila do 300 let starého barokního areálu v Kuksu na Tru...

Cyklobusy znovu vyjedou 1. června. Vloni je využilo téměř 72 tisíc cestujících

Cyklobusy znovu vyjedou 1. června. Vloni je využilo téměř 72 tisíc cestujících

Krkonoše, Orlické Hory, Český Ráj i Kladské Pomezí budou o...

Nejlepší sportovec města Trutnov za rok 2018 je Jakub Klauda

Nejlepší sportovec města Trutnov za rok 2018 je Jakub Klauda

Trutnovští zastupitelé schválili návrh na udělení Sportovn...

Trutnov letos udělí dvě kulturní ceny

Trutnov letos udělí dvě kulturní ceny

V letošním roce udělí město Trutnov hned dvě Kulturní ceny města. Jej&ia...

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře