Napsat e-mail Tisk

Tři grácie z umakartu  

Název:
Tři grácie z umakartu
Datum konání:
16.02.2019 19.00 h
Místo konání:
Česká Skalice - Česká Skalice
Kategorie:
Divadlo

Popis

Divadelní představení v sokolovně

Divadelní soubor Maska při TJ Sokol Česká Skalice Vás zve na divadelní hru Michaely Doležalové a Janky Ryšánek Schmiedtové. Sídliště, jedenácté patro panelového domu. Hořká současná komedie o setkání, o kterém obě sestry věděly, že jednou musí přijít, a přesto je pro ně nečekané. Tři ženy v jedné kuchyni, za sklem ve vitríně zaprášený růžový výbavový servis se zlatým lemováním, který nikdy nikdo nepoužil, protože žádná událost nebyla dost slavnostní. Obývací pokoj, do kterého se hosté nevodí, protože nejsou „žádné celebrity, aby nemohli sedět v kuchyni“, blednoucí fotografie a otázky, co se nikdy nepoložily. Vy ještě máte umakartové jádro? Není to jedovaté? Čerstvá důchodkyně, vyučená kadeřnice Marta a její dcera Evka, co má pár kilo navíc a právě utekla ze svatebního salónu, kde si zkoušela vysněné šaty. Teta Helena, co přijela ze Švýcar, a přivezla s sebou víc než čokoládu z alpského mléka… Pohřeb babičky už byl, tak by se měla začít plánovat ta svatba, že? Jenže kdyby to bylo takhle jednoduché...

Osoby a obsazení: Lada Vacková – Helena, Iveta Gazdová – Marta, Adéla Koncošová – Evka.

Režie Tomáš Magnusek. Nápověda – Marie Maternová a Jaromír Kříž.

Předprodej vstupenek bude zahájen od 1. února 2019 v Regionálním informačním centru v České Skalici. Počet vstupenek je omezen! Vstupné 100 Kč.

Místo konání

Místo:
Česká Skalice -
Město:
Česká Skalice

Popis

Česká Skalice se nachází v nadmořské výšce 284 m n. m. v Úpsko - metujské tabuli. Městem protéká řeka Úpa, která pramení v Krkonoších a vlévá se v Jaroměři do Labe. V těsné blízkosti města leží přehradní jezero Rozkoš, nazývané často východočeské moře. Rozloha vodní plochy činí 1100 ha, průměrná hloubka nádrže je 10 m. Údolní nádrž Rozkoš, vybudovaná v letech 1966–1972, slouží nejen k regulaci průtoku vody v řece Úpě při táních a povodních, ale také se stala střediskem vyznavačů vodních sportů a rájem rybářů.

Další „poznávací značkou" České Skalice jsou blízké Ratibořice a malebné Babiččino údolí. Zde prožila mládí největší česká spisovatelka Božena Němcová, která sem situovala své nejznámější dílo Babička. Památkové objekty spojené s Babičkou jsou dnes z větší části zpřístupněné veřejnosti.

Krásný výhled na město, plochu Rozkoše a blízké okolí se naskytne při pohledu z návrší u Vysokova nebo od Václavic či ze Žernova. Z vršku u Velkého Třebešova je město krásně vidět od západu. Při dobré viditelnosti můžeme z České Skalice spatřit Krkonoše s nejvyšší horou České republiky Sněžkou.

Město Česká Skalice leží na území okresu Náchod, v Královéhradeckém kraji. Výhodou je blízkost hranic s Polskou republikou. Nejbližší hraniční přechod je v Náchodě-Bělovsi (12 km). Česká Skalice dále sousedí s městy Červený Kostelec, Nové Město nad Metují a Jaroměř. V České Skalici žije trvale pět a půl tisíce obyvatel. V letní turistické sezoně se přechodně počet obyvatel až zdvojnásobí. Celková rozloha města včetně místních částí Malá Skalice, Zájezd, Spyta, Zlíč a Ratibořice činí 1735 ha.

Novodobá historie města je spjata s textilní výrobou, rozvojem cestovního ruchu a rozvojem soukromého podnikání po roce 1989. Česká Skalice se svým okolím je krajem plným přírodních krás a kulturních zajímavostí.

Webové stránky města.

skal

skal2


Zvětšit mapu