Napsat e-mail Tisk

Advent v Ratibořicích  

Název:
Advent v Ratibořicích
Datum konání:
06.12.2018 - 09.12.2018 
Místo konání:
Ratibořice - Ratibořice
Kategorie:
Oznámení

Popis

ADVENT V RATIBOŘICÍCH
v Babiččině údolí

Během prohlídky adventně a vánočně vyzdobených interiérů zámku vás přijme paní kněžna. Zámečtí úředníci a služebnictvo vás seznámí s adventními a vánočními zvyky, které se dodržovaly na panském sídle v první polovině 19. století. Ve vstupní hale bude pro vás připraveno tradiční posezení se svařeným vínem, kávou, čajem a s bohatým sortimentem občerstvení. V Rudrově mlýně v Babiččině údolí Vás obdobím Adventu a Vánoc na českém venkově provedou členové folklorního souboru Barunka. V budově vodního mandlu v sousedství mlýna se bude, jako každý rok, konat malý adventní trh, kde také možno posedět v hospůdce s tradičním sortimentem občerstvení. Na závěr můžete nahlédnout do „štědrovečerně“ vyzdobené Babiččiny světničky na Starém bělidle. Podrobné informace, ceny vstupenek, možnost rezervace atd. naleznete na adrese www.zamek-ratiborice.cz. Informace je možné získat rovněž telefonicky v pracovních dnech v čase od 7 do 14 hodin na tel. 491 452 123.

ADVENT V RATIBOŘICÍCH S MALOVANÝM BETLÉMEM
v kuželníku u Panského hostince v Ratibořicích

Na začátek adventního času se ratibořický kuželník opět navrátí ke staročeským tradicím. Uvidíte malebný betlém podle návrhu a kreseb Hany Vavřínové, uvítají Vás oživlé postavy z doby dávno minulé, nebude chybět ani muzika. Nabídneme Vám zvykoslovné výrobky, drobné dárečky, sladké i horké občerstvení, to vše v příjemné atmosféře svátečně vyzdobeného kuželníku. Objednávky pro skupiny nad 10 osob přijímáme v Regionálním informačním centru Česká Skalice, tel. 491 453 870.

KOČKA LEZE DÍROU, PES OKEM
v Rudrově mlýně v Ratibořicích

Výstava dětských prací z výtvarné soutěže, kterou vyhlásilo SVČ Bájo pro děti z královéhradeckého a pardubického kraje. Výstava se uskuteční v rámci akce Advent v Babiččině údolí a připravilo ji SVČ Bájo Česká Skalice.

Advent ratibořický kuželník

Místo konání

Místo:
Ratibořice -
Město:
Ratibořice

Popis

Ratibořice je místní část města Česká Skalice. Toto místo je známo především díky spisovatelce Boženě Němcové, která  zde prožila své dětství. To ovlivnilo její tvorbu a její nejznámější dílo Babička, je místem zasazeno nejvíce právě do Ratibořic. Zdejší záměk, Staré bělidlo či Ludrův mlýn jsou v létě častým cílem turistů. 

V Ratibořicích žije kolem 25 obyvatel.

1392298845im007334

Zámek Ratibořice