Napsat e-mail Tisk

Anežka Hošková  

Název:
Anežka Hošková
Datum konání:
22.11.2013 - 31.12.2013 
Místo konání:
Galerie Luxfer - Česká Skalice
Kategorie:
Výstava

Popis

ANEŽKA HOŠKOVÁ výstava v galerii Luxfer

O Anežce Hoškové (*1982) se obvykle hovoří ve spojení s jejím bratrem Jakubem, rovněž malířem. Již od počátku své tvůrčí dráhy tvoří uměleckou dvojici Indie Twins, společně stáli za projektem multikulturní platformy A.M.180, zaměřené na prezentaci jak současného umění, tak zejména alternativních hudebních aktivit. Oba sourozenci, ač stále společně vystavují, jsou však samostatnými uměleckými osobnostmi, a jejich cesty se ubírají poněkud odlišnými směry. Anežčina díla jsou převážně malby či práce na papíře, ale poslední dobou se nevyhýbá ani objektům, instalacím a (foto)kolážím, které dotvářejí její dvojrozměrné univerzum. Obrazy a akvarely Anežky Hoškové jsou ztvárněním její osobní mytologie. Jsou světem podivných a tajemných bytostí, znamení a míst. Světem, jenž je eklektický v tom nejlepším slova smyslu. Mísí se v něm grafitti a okultismus, pop art a mystika starého Egypta, hudba a rituál. Množství symbolů útočí na naše smysly a dráždí podvědomí. Divotvorní ptáci, kalichy, pentagramy, půlměsíce, trny, srdce. Anežka Hošková je kněžkou temné, romantické vizuality. Můžeme těšit na tajemnou podzimní výstavu, která bude zahájena 22. listopadu v 19 hodin. V jiné dny je výstava přístupná po dohodě na tel. 734 260 618.

Místo konání

Místo:
Galerie Luxfer -
Ulice:
Riegrova 347
Město:
Česká Skalice

Popis

Webové stránky Galerie Luxfer

Význam projektu galerie LUXFER je zcela nezisková aktivita s cílem decentralizovat uměleckou scénu a šířit aktuální výhonky do regionu a podílet se tak na aktivní osvětě nejúčinnějším způsobem, a to osobní zkušeností a kontaktem. Tento projekt napomáhá rozptýlit nesrozumitelnost a nedostupnost a z toho plynoucí nedůvěru v současné umění. Tím bude velkým přínosem jak pro samotné umělce, tak pro umění. Tento prostor bude na vysoké úrovni poskytovat svobodný prostor pro umělecké vyjádření. Bude tak naplněn ideový záměr, že prostor galerie je svobodná platforma sloužící k výzkumu a experimentům v rámci umění, který jedinečným způsobem přispívá k rozšíření vzájemné komunikace mezi centrem a regionem.

Prostor galerie LUXFER je industriální sál, v jehož předsálí je pozůstatek z doby minulé - obří skleněná plocha z luxferových kachlů."LUXFER", tento němý svědek minulosti, který dal název novému prostoru, lze vnímat obrazně jako světlo, potažmo osvětu, kterou chceme šířit.
Vnitřní prostor je bílá kostka 7x6 metrů, vysoká 3,5 metrů, bez oken. Ideální galerijní prostor pro prezentaci současného multimediálního umění.
V průběhu roku 2010 připravujeme 5 zásadních nosných výstav doplněných doprovodnými akcemi.

luxfer