Čtvrtek 18.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Stane se Podrobnosti - Václavice - Havlovice

Napsat e-mail Tisk

Václavice - Havlovice  

Název:
Václavice - Havlovice
Datum konání:
11.05.2013 07.00 h
Místo konání:
Červený Kostelec - Červený Kostelec
Kategorie:
Sport

Popis

Už 24 let má pochod Václavice – Havlovice pevné místo mezi turistickými akcemi na Náchodsku. V roce 1990 vznikl jako recesistická akce na podporu tehdejšího prezidenta Václava Havla, ale po letech se jakýkoli politický podtext vytratil a z akce se vyvinula pohodová záležitost, kdy se v probouzející jarní přírodě sejde spousta milovníků pohybu v jarní přírodě našeho krásného kraje. Dnes kromě pěších turistů jezdí množství lidí na kolech a i pro ně je připraveno několik tras.

Akce tradičně začíná na václavickém nádraží, trasy se sejdou na kontrole ve Slatině nad Úpou u přírodního podia, kde je připraveno občerstvení, k poslechu hraje kapela a cíl je ve sportovní areálu v Havlovicích, kam i letos přijede pouť, možnost využít sportoviště místního Sokola a relaxovat na travnatém hřišti.

Letos pořadatelé z Modré Střelky Náchod a Sokola Havlovice připravili novou trasu pro děti a jejich rodiče z Červeného Kostelce přes hrad Vízmburk do Havlovic. Měří 5 km, start je na nádraží ČD mezi 9 a 11 hod., je značena obrázky s ptákem – tradičním maskotem pochodu, děti budou po cestě plnit úkoly – hledat razítka do itineráře, který dostanou na startu. Kontrolní razítko získají také na hradu Vízmburku a v cíli v Havlovicích dostanou diplom a sladkou odměnu. Trasa je vhodná pro pěší, cyklisty i kočárky.

Pořadatelé zvou rodiče s dětmi i kohokoliv jiného 11. května do Havlovic!

Bližší informace na www.modrastrelka.duha.cz

vacl

 

Místo konání

Místo:
Červený Kostelec -
Město:
Červený Kostelec

Popis

Červený Kostelec leží v malebném východním podhůří Krkonoš uprostřed regionu Náchodsko - Trutnovsko. První zmínka o tehdejším Kostelci se přesně objevila 22. srpna 1362 v konfirmační knize pražské diecéze. Přesně se v této knize píše o ustanovení faráře Heřmana na kostelecké faře patronem kostela červenohorským panem Mikulášem Písklem.

Počet obyvatel se v posledních letech ustálil na osmi a půl tisíci. Území města se rozkládá v členitém podhorském terénu na jihozápadních svazích Jestřebích hor v nadmořské výšce cca 400 metrů a je přirozeným východiskem do jednoho z nejkrásnějších krajů České republiky. Není to však „skanzen", ale naopak velmi živé město, kde se stále něco děje. Bohatá je činnost sportovních, kulturních a společenských organizací a spolků. To dohromady dává pestrou paletu možností využívání a užívání volného času.

Nejvýznamnější každoroční akcí je pětidenní mezinárodní folklorní festival, který je jedním z největších v Evropě pod patronací I. O. V. UNESCO.

Webové stránky města.

namesti-ck panorama-1000


Zvětšit mapu

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře