Napsat e-mail Tisk

Dny evropského filmu  

Název:
Dny evropského filmu
Datum konání:
17.04.2018 - 19.04.2018 
Místo konání:
Kino Luník - Červený Kostelec
Kategorie:
Kino

Popis

Již 25. rokem nabízí Dny evropského filmu to nejzajímavější ze současné evropské kinematografie. Festival celkově nabídne téměř 50 filmů. Řada filmů byla oceněna na významných národních a mezinárodních filmových festivalech a vznikla v mezinárodních koprodukcích a většina filmů je uváděna v české premiéře. Cílem přehlídky je přinést komplexní obraz současného evropského filmu a poskytnout prostor pro představení i méně známých (a často opomíjených) kinematografií malých států.

Zajímavostí je i to, že se festival koná pouze v Praze a v dalších šesti mimopražských městech. Jedním z nich je právě Červený Kostelec, kde pro letošní rok uvedeme dva filmy.
Věříme, že si evropská kinematografie nalezne své diváky i v Červeném Kostelci a festival budeme do dalších let v našem městě rozšiřovat.

Vstupenky v ceně 80 Kč v předprodeji v IC Červený Kostelec, na pokladně kina nebo na www.kinolunik.cz.

Sámská krev
Úterý 17. dubna od 19:30
Čtrnáctiletá Elle Marja je sámská dívka, která se věnuje chovu sobů. Vystavena rasismu éry třicátých let minulého století a ponižujícím vyšetřením na své internátní škole začne snít o novém životě. K jeho dosažení je ale nutné stát se někým jiným a zpřetrhat všechny svazky s rodinou i svou rodnou kulturou. Strhující debut Amandy Kernell nahlíží "přírodní" sámské etnikum zevnitř a umožňuje divákovi zakusit temnou část švédské koloniální historie bezmála fyzickým způsobem.

Western
Čtvrtek 19. dubna od 17.00
Western je pokorný film o obyčejných lidech a nezkroceném místě mimo civilizaci. Meinhard je samotářský dělník, který život pozoruje s nečitelným úsměvem zpovzdálí. Nikde se necítí doma, nečiní mu tedy pro-blém přijmout šichtu v zapadlém koutě Bulharska, kde má německá parta vybudovat vodní elektrárnu.

Místo konání

Místo:
Kino Luník -
Město:
Červený Kostelec

Popis

3D KINO LUNÍK Červený Kostelec se 26.června 2012 po digitalizaci a rekonstrukci interiéru znovuotevřelo široké veřejnosti. Do sálu kina

jak na stěny, tak i na strop byl namontován špičkový akustický obklad Ecophon, který vytváří ideální prostředí pro zvuk v kině. Akustické měření

prokázalo velmi dobré výsledky, tím se kino zařadilo na úroveň multikin.

Novinkou kina je promítání filmů ve 3D a od 12.listopadnu 2013 zbrusu nového formátu High Frame Rate 3D s prostorovým zvukem 7.1. Zároveň je možnost promítání z Bluray přehrávače, satelitu či počítače.

Díky přípojnému místu můžeme spustit prezentaci přímo ze sálu. Kompletní ovládání kina je rovněž ze sálu a to pomocí tabletu.

Novinkou je taktéž občerstvení po celou dobu promítání a free wifi po celém kině.

Kapacita sálu je 220 míst. Díky nové technologii se promítá i pro jednoho diváka.

kinolunik.cz

 kino lunik

img 5878

 (Fotografie - archív Kino Luník)