Napsat e-mail Tisk

David Možný: Miss you  

Název:
David Možný: Miss you
Datum konání:
01.01.2018 - 28.01.2018 
Místo konání:
Galerie Luxfer - Česká Skalice
Kategorie:
Výstava

Popis

Dne 26.1.2018 od 19 hodin proběhne komentovaná prohlídka s prezentací vlastní tvorby za účasti autora.

Médiem Davida Možného (*1963) je digitální animace a instalace. V ní pracuje s vizuálem a estetikou dob minulých, zejména 70. a 80. let. Animuje dobové nalezené materiály (staré slovníky, výstřižky z časopisů o bydlení a bytové kultuře) a původní interiéry či architektonické prvky. K jeho nejznámějším počinům nepochybně patří Rahova (2008), animací rozpohybované panelové bloky stejnojmenného bukurešťského sídliště. Možného zneklidňující, mnohdy surreálná prostředí bez přítomnosti člověka lze číst jako komentář sociálních utopií a rozpadu hodnot socialistického společenství. Technicky pracuje David Možný s vícekanálovou projekcí, umožňující divákovi vícero perspektiv. Rozostřuje jeho vnímání prostoru, s nímž nakládá jako s formujícím elementem, těsně propojeným se zvukovou stopou. Pro Galerii Luxfer připravuje David Možný monumentální „site specific“ instalaci, posouvající vztah času a prostoru do nových souvislostí.

Galerie je otevřená každý pátek od 14 do 18 hodin nebo po dohodě na tel. 734 260 618. www.galerieluxfer.cz.

Místo konání

Místo:
Galerie Luxfer -
Ulice:
Riegrova 347
Město:
Česká Skalice

Popis

Webové stránky Galerie Luxfer

Význam projektu galerie LUXFER je zcela nezisková aktivita s cílem decentralizovat uměleckou scénu a šířit aktuální výhonky do regionu a podílet se tak na aktivní osvětě nejúčinnějším způsobem, a to osobní zkušeností a kontaktem. Tento projekt napomáhá rozptýlit nesrozumitelnost a nedostupnost a z toho plynoucí nedůvěru v současné umění. Tím bude velkým přínosem jak pro samotné umělce, tak pro umění. Tento prostor bude na vysoké úrovni poskytovat svobodný prostor pro umělecké vyjádření. Bude tak naplněn ideový záměr, že prostor galerie je svobodná platforma sloužící k výzkumu a experimentům v rámci umění, který jedinečným způsobem přispívá k rozšíření vzájemné komunikace mezi centrem a regionem.

Prostor galerie LUXFER je industriální sál, v jehož předsálí je pozůstatek z doby minulé - obří skleněná plocha z luxferových kachlů."LUXFER", tento němý svědek minulosti, který dal název novému prostoru, lze vnímat obrazně jako světlo, potažmo osvětu, kterou chceme šířit.
Vnitřní prostor je bílá kostka 7x6 metrů, vysoká 3,5 metrů, bez oken. Ideální galerijní prostor pro prezentaci současného multimediálního umění.
V průběhu roku 2010 připravujeme 5 zásadních nosných výstav doplněných doprovodnými akcemi.

luxfer