Napsat e-mail Tisk

Chvilková slabost  

Název:
Chvilková slabost
Datum konání:
16.01.2018 19.00 h
Místo konání:
Divadlo Dr. Josefa Čížka - Náchod
Kategorie:
Divadlo

Popis

Divadlo v Rytířské Praha

Hra v rámci divadelního předplatného "MODRÉ"

Autor: Donald Churchill
Režie: Petr Hruška

Jímavá komedie

Hrají: Petra Špalková, David Matásek a Sandra Černodrinská

Audrey a Tony. Tony a Audrey. Dvacet let manželství. Dvě děti. Dva roky po rozvodu. On, úspěšný kameraman z reklamky, čerstvě ženatý s podstatně mladší dívkou, s níž právě čeká dítě. Ani ona na první pohled nestrádá - od svatby s jejím novým partnerem ji dělí už jen tři dny. Bývalí manželé přijíždějí na venkovskou chalupu, kterou spolu kdysi sdíleli a která se má nyní prodávat, aby se podělili o nábytek a jiné cennosti. Přijíždějí se vším zdánlivě vyrovnaní a smíření, s nadějnou vyhlídkou na své nové životy. Navíc jejich společné setkání s odstupem času jenom potvrdí, že se nemohou vystát. Nemohou si říct ani dvě slova, aby si vzájemně nevlítli do vlasů. Přesto se pustí do úklidu chalupy a na povrch začnou vyplouvat dosud nezjevené skutečnosti a dojde jim, že pořádek si musejí udělat především ve svých vztazích. Podlehnou této „chvilkové slabosti“ a přehodnotí své dosavadní životní postoje a názory na toho druhého? A jak tím vším zamíchá jejich osmnáctiletá, rebelská dcera Lucy? Situace se komplikuje a vše dopadne jinak, než by divák předpokládal. Zdánlivě ukončená životní kapitola může mít pokračování...
Chvilková slabost je bravurní jímavou komedií významného britského dramatika a herce Donalda Churchilla (1930–1991), který se na českých jevištích zabydlel v 90. letech komediálním hitem Natěrač (později byly uvedeny také jeho hry Na ocet či Slečna Flintová). Churchill nikdy nezapřel vlastní hereckou zkušenost a ve svých textech vždy úzkostlivě dbal na rovnocenné a efektní herecké party.

Premiéra v září 2016
Délka: 120 minut s přestávkou

Vstupné: Kč 320,- 300,- 280,- Předprodej od 15. prosince 2017

Místo konání

Místo:
Divadlo Dr. Josefa Čížka -
Ulice:
Masarykovo náměstí 74
Město:
Náchod

Popis

Divadlo Dr. Josefa Čížka nabízí několik sálů pro konání kulturních a společenských akcí, školení, rautů, výstav a přehlídek.

Historie divadla.

Webové stránky divadla.

divadlo


Zvětšit mapu