Čtvrtek 18.duben 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy ČR a Náchodsko Zastupitelstvo Trutnova schválilo rozpočet pro rok 2017

Zastupitelstvo Trutnova schválilo rozpočet pro rok 2017

Email Tisk PDF

trrrrZastupitelé města Trutnova schválili na svém prvním letošním zasedání rozpočet města pro rok 2017. Dosud město pracovalo s rozpočtovým provizoriem schváleným v prosinci 2016. Naplno se tak může začít s plánovanými investicemi, mezi které letos patří stavba nové hasičské zbrojnice v Horním Starém Městě, dokončení oprav ulic Ječná a Skřivánčí a především příprava projektu SVČ Na Nivách a rekonstrukce krytého bazénu.

I v letošním roce bude město Trutnov hospodařit s přebytkovým rozpočtem. Zastupitelé jej schválili v pondělí 6. března na svém prvním zasedání v roce 2017. "Dle schváleného rozpočtu bychom na konci roku měli skončit s přebytkem ve výši 28 milionů korun, možná budeme překvapeni i vyšší částkou," vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

Mezi nejvýznamnější investiční akce v tomto roce patří příprava dvou projektů, a to vybudování zázemí pro Středisko volného času Trutnov, které bude sídlit v areálu Na Nivách. Druhým významným projektem je velmi potřebná rekonstrukce krytého plaveckého bazénu, kam budou přidány nové atraktivní prvky, například tobogán. Další důležitou investicí je výstavba zcela nové hasičské zbrojnice pro Sbor dobrovolných hasičů v Horním Starém Městě. "Na tento projekt jsme zažádali o dotaci, která by měla stavbu z větší části finančně pokrýt," říká Ivan Adamec.

Město letos dále investuje více než 50 milionů korun do dopravní infrastruktury. Přes 5 milionů korun půjde na dokončení oprav komunikace v ulici Skřivánčí. Dalších 5 milionů budou stát letošní práce v ul. Ječná v Poříčí. Na vybudování chodníků ve Volanově dá město 5,5 milionů korun a na chodník ve Voletinách 3 miliony. Rekonstrukce komunikace v ul. Na Lukách (u stadionu) vyjde město na 15 milionů korun. "Letos také dokončíme zateplení ZŠ Mládežnické a opravu fasády na budově Muzea Podkrkonoší v Trutnově," dodává trutnovský starosta.

Zastupitelé v pondělí dále jednali o opravě dětského hřiště v areálu Dolce, o dotacích na sport a kulturu pro rok 2017 či o účasti města Trutnova v projektu na podporu podnikání s názvem Města Trutnov a Swidnica společně pro byznys. Další jednání zastupitelstva se uskuteční v úterý 2. května 2017.

Přidat komentář


Pozvánka na 30. ročník pochodu Václavice – Havlovice

Pozvánka na 30. ročník pochodu Václavice – Havlovice

V sobotu 11. května 2019 se uskuteční 30. ročník pochodu Václavice – Havl...

Návštěvníci Kuksu mohou díky unikátní mobilní aplikaci cestovat časem

Návštěvníci Kuksu mohou díky unikátní mobilní aplikaci cestovat časem

Moderní doba dorazila do 300 let starého barokního areálu v Kuksu na Tru...

Cyklobusy znovu vyjedou 1. června. Vloni je využilo téměř 72 tisíc cestujících

Cyklobusy znovu vyjedou 1. června. Vloni je využilo téměř 72 tisíc cestujících

Krkonoše, Orlické Hory, Český Ráj i Kladské Pomezí budou o...

Nejlepší sportovec města Trutnov za rok 2018 je Jakub Klauda

Nejlepší sportovec města Trutnov za rok 2018 je Jakub Klauda

Trutnovští zastupitelé schválili návrh na udělení Sportovn...

Trutnov letos udělí dvě kulturní ceny

Trutnov letos udělí dvě kulturní ceny

V letošním roce udělí město Trutnov hned dvě Kulturní ceny města. Jej&ia...

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře