Pátek 29.březen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Zprávy ČR a Náchodsko Trutnov ocení sportovní výkony za rok 2017

Trutnov ocení sportovní výkony za rok 2017

Email Tisk PDF
seznam článků
Trutnov ocení sportovní výkony za rok 2017
Strana 2
Všechny strany

klaudaTrutnovské zastupitelstvo schválilo návrh na udělení Sportovních cen města Trutnova za rok 2017. Nejlepšími sportovci města za uplynulý rok budou vyhlášeni běžkyně Eva Vrabcová Nývltová a thajboxer Jakub Klauda.

Na základě doporučení sportovní komise rady města schválili trutnovští zastupitelé návrh na udělení Sportovních cen města Trutnova. "Letos udělíme hned dvě ocenění Nejlepší sportovec města. Za své výkony a reprezentaci si to oba rozhodně zaslouží," vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnova. Držiteli se stanou běžkyně Eva Vrabcová Nývltová a thajboxer Jakub Klauda.

Jakub Klauda ze Spartaku Trutnov, z. s., je reprezentantem ČR a řádným členem svazu C.M.T.A. ve váhové kategorii 91 kg. Pravidelně se účastní vrcholných mezinárodních i národních soutěží. Je zároveň trenérem III. třídy a rozhodčím III. třídy. Za rok 2017 patří mezi jeho úspěchy 2. místo na MS v Minsku, 3. místo na World Games ve Wroclawi a 1. místo na ME v Paříži.

Běžkyně Eva Vrabcová Nývltová z Olfin Car Ski teamu z. s., dosáhla v loňském roce 14. místa na MS v maratonu v Londýně. Při maratonském závodu v New Yorku se umístila na 7. místě.

Nejlepším mládežnickým sportovcem města Trutnova do 18 let bude vyhlášena plavkyně Klára Šimánová, členka juniorské reprezentace, účastnice mezinárodních utkání a závodů. V loňském roce obsadila 19. místo v závodě na 200 m motýlek na MS juniorů, 14. místo na 200 m motýlek na ME juniorů. Klára vybojovala 1. místo a dvakrát 3. místo na MČR dospělých, 7 x 1. místo, 3 x 2. místo na MČR dorostu.

Nejlepším sportovním kolektivem města Trutnova se stalo družstvo sportovní gymnastiky Junior III při Spartak Trutnov, z. s. Družstvo ve složení Nikola Ježková, Kateřina Bydžovská, Kamila Krejčová, Eliška Slavková, Eliška Krejčí, Tereza Svobodová, Michaela Bachtíková, Veronika Krejčí závodí již třetím rokem za kategorii Junior III v Teamgymu a v roce 2017 vybojovaly titul mistryň republiky a mistryň Prospekt-cupu.

Ocenění Nejlepší sportovní kolektiv města Trutnova do 18 let získá štafeta dvojic v běžeckém lyžování Jaroslav Korbelář a Mike Ophoff (2x3x2 km klasickou technikou) z Olfin Car Ski teamu, z. s. Dvojice získala titul mistrů České republiky.

Nejlepším trenérem (cvičitelem) města Trutnova za uplynulý rok bude vyhlášena Hana Jarošová ze Spartaku Trutnov, z. s. Hana Jarošová je trenérkou, cvičitelkou a rozhodčí sportovní gymnastiky a TeamGymu. Sama s gymnastikou začínala jako malá a do dnešního dne s ní neskončila. Od 18 let se aktivně věnuje trénování sportovní gymnastiky a poté TeamGymu. Pod jejím vedením ovládl tým Junior III několikrát mistrovství republiky i většinu závodů v republice.

Cenu za významný přínos trutnovskému sportu obdrží prezident hokejového klubu Draci, z. s., Zdeněk Poul. "Zdeněk Poul je významnou osobností trutnovského hokeje. V roce 2009 převzal hokejový klub a právě díky němu tým setrval ve II. hokejové lize ČR. Významně přispěl také k chodu mládežnického klubu," vysvětluje Ivan Adamec. Zdeněk Poul spolupracuje také s atletickým oddílem, fotbalovým klubem a plaveckým oddílem. Jeho práce v oblasti sportu je i v charitativní oblasti, jelikož je zakladatelem Společnosti DUHA, která pomáhá dětem postiženým mozkovou obrnou.

obrazek_10


Přidat komentář


Pozvánka na 30. ročník pochodu Václavice – Havlovice

Pozvánka na 30. ročník pochodu Václavice – Havlovice

V sobotu 11. května 2019 se uskuteční 30. ročník pochodu Václavice – Havl...

Návštěvníci Kuksu mohou díky unikátní mobilní aplikaci cestovat časem

Návštěvníci Kuksu mohou díky unikátní mobilní aplikaci cestovat časem

Moderní doba dorazila do 300 let starého barokního areálu v Kuksu na Tru...

Cyklobusy znovu vyjedou 1. června. Vloni je využilo téměř 72 tisíc cestujících

Cyklobusy znovu vyjedou 1. června. Vloni je využilo téměř 72 tisíc cestujících

Krkonoše, Orlické Hory, Český Ráj i Kladské Pomezí budou o...

Nejlepší sportovec města Trutnov za rok 2018 je Jakub Klauda

Nejlepší sportovec města Trutnov za rok 2018 je Jakub Klauda

Trutnovští zastupitelé schválili návrh na udělení Sportovn...

Trutnov letos udělí dvě kulturní ceny

Trutnov letos udělí dvě kulturní ceny

V letošním roce udělí město Trutnov hned dvě Kulturní ceny města. Jej&ia...

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře