Čtvrtek 28.březen 2024

Poslední aktualizace 8.05.2019 04:34

Czech Dutch English German Polish
Jste zde: Stane se Podrobnosti - Filmový festival Expediční kamera 2013

Napsat e-mail Tisk

Filmový festival Expediční kamera 2013  

Název:
Filmový festival Expediční kamera 2013
Datum konání:
22.03.2013 18.00 h
Místo konání:
Kino Luník - Červený Kostelec
Kategorie:
Kino

Popis

Filmový festival Expediční kamera 2013

Dobrodružství, divoká příroda, extrémní zážitky, obdivuhodné sportovní výkony. Cesta, kamarádství a překonávání všech možných přírodních překážek všemi způsoby. Někdy s notnou dávkou adrenalinu, jindy s pílí a neutuchající houževnatostí.

Kvalitní outdoorové snímky
Festival Expediční kamera je celovečerní promítání filmů s outdoorovou tematikou. Zárukou skvělého zážitku jsou partneři festivalu, jako například National geographic Česko nebo Mezinárodní horolezecký filmový festival v Teplicích n. M. Filmy pro festival Expediční kamera organizátoři čerpají především od zmíněného teplického partnera. Promítají se tedy vítězné a výběrové filmy (nejen) této oblíbené akce se šestadvacetiletou tradicí.

Diváky čeká pestrý program
Za téměř pět a půl hodiny trvání loňského červenokosteleckého festivalu, který přivítal více než sto padesát návštěvníků, bylo k vidění devět filmů. Ty byly oceněny nejen na MHFF v Teplicích n. M., ale i na prestižních filmových festivalech ve světě. Kvalitní produkce čeká diváky i letos. Tentokrát bude promítnuto sedm filmů. Snímky pro rok 2013 zavedou návštěvníky např. na ostrov mentawajských kouzelníků v daleké Indonésii nebo do divokých peřejí u arktického polárního kruhu, které nikdy nebyly sjety. Prostřednictvím dvou špičkových paraglidistů se diváci dostanou i nad majestátní himálajské vrcholy. Dále příchozí čeká návštěva afrického kmene Malinke a v sedle koní se vydají do drsných zemí střední Asie. S horolezeckým lanem se podívají i mezi krásné pískovcové věže v Adršpachu. Doprovodný program nabídne krátké seznámení s mladým, ale velmi oblíbeným sportem s názvem slackline. Mezi nabitým filmovým programem nebudou chybět ani přestávky na občerstvení a uskuteční se i tombola o věcné ceny. Prostřednictvím hlasovacích lístků pak na konci festivalu diváci budou moci zvolit nejlepší outdoorový film uplynulé sezony.

Výtěžek poputuje dětem
Celý výtěžek festivalu bude věnován spolku Šotek a oddílu červenokosteleckých Kadetů, kteří se věnují práci s dětmi a mládeží. Díky sponzorům a návštěvníkům přispěje Expediční kamera 2013 Červený Kostelec na provoz těchto oddílů, které jsou zároveň i místními spolupořadateli festivalu.

Program
18 hod. – 1. filmový blok
Zabijácká krása, V kůži vlka po stopách Džingischána 2
19.30 hod. – 2. filmový blok
Sandstone (Pískaři), Foli
20.45 hod. – 3. filmový blok
Povídání na téma Slackline – Povídat si budou Vojtěch Malafa, Kuba Krecbach, Mára Oubrech.
Halo Effect, Siberut, Cesta domů

Vstupné: 99 Kč (čím víc, tím lépe, děti to ocení)
Předprodej vstupenek v květinářství Slunečnice v Náchodské ulici.

Místo konání

Místo:
Kino Luník -
Město:
Červený Kostelec

Popis

3D KINO LUNÍK Červený Kostelec se 26.června 2012 po digitalizaci a rekonstrukci interiéru znovuotevřelo široké veřejnosti. Do sálu kina

jak na stěny, tak i na strop byl namontován špičkový akustický obklad Ecophon, který vytváří ideální prostředí pro zvuk v kině. Akustické měření

prokázalo velmi dobré výsledky, tím se kino zařadilo na úroveň multikin.

Novinkou kina je promítání filmů ve 3D a od 12.listopadnu 2013 zbrusu nového formátu High Frame Rate 3D s prostorovým zvukem 7.1. Zároveň je možnost promítání z Bluray přehrávače, satelitu či počítače.

Díky přípojnému místu můžeme spustit prezentaci přímo ze sálu. Kompletní ovládání kina je rovněž ze sálu a to pomocí tabletu.

Novinkou je taktéž občerstvení po celou dobu promítání a free wifi po celém kině.

Kapacita sálu je 220 míst. Díky nové technologii se promítá i pro jednoho diváka.

kinolunik.cz

 kino lunik

img 5878

 (Fotografie - archív Kino Luník)

Doporučujeme

Vedení ON Náchod a.s. se sešlo s primáři, diskutovali současný stav i budoucnost nemocnice

doktori

Ve čtvrtek 22. února se vedení nemocnice spolu se zástupci Zdravotnického holdingu a Královéhradeckého kraje sešlo s primáři oddělení na pravidelné poradě primářského sboru. Úvod několikahodinového jednání byl věnován tradičně prezentaci ekonomického a personálního stavu této největší krajské nemocnice. Probírala se nastavená úsporná opatření, mzdová politika, investiční plány i potřeba většího zapojení zaměstnanců do dění v nemocnici. Společným cílem bylo mj. oboustranně si předat aktuální informace a nastavit pravidla další komunikace a sdílení informací uvnitř společnosti... celý článek

 

Poslední komentáře